Rantatien Galleria

Kuvataidenäyttely "Kohtaamisia"

3.5. - 15.5.2016

Ti-su klo 12-18

Näyttelyn avajaiset ti 3.5. klo 19. Lämpimästi tervetuloa!

Maanantaina 9.5. Rantatien Galleriassa klo 19 arkeologi, museolehtori Matti Nieminen alustaa aiheesta Rantatien esihistoriaa. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Platonin Akatemian aikana (12.5) näyttely on auki klo 9-18. Näyttelyssä toimii tuolloin myös Café Platon, josta saa edullisesti kahvia, teetä ja virvokkeita klo 9-16!

"Kohtaamisia on Platonin Akatemian taiteilijoiden yhteisnäyttely, jossa teemana on kohtaaminen taiteessa ja taiteen avulla. Näyttelyssä kohtaavat erilaiset taiteilijat ja taidesuunnat, sana ja kuva, historia ja nykypäivä. Näyttelyn taiteilijoita yhdistää Platonin Akatemia-kulttuuritapahtuma, jonka teemana on tänä vuonna Yhteinen maailma. Näyttelyn avajaiset ovat 3.5. klo 19.

Kohtaamisia -näyttelyn taiteilijaparit ovat kuvataiteilijoita, valokuvaajia, taideopiskelijoita ja taideopettajia. Platonin Akatemian yhdistyksen taiteilijat ovat kukin kutsuneet taiteilijaparin vuoropuheluun. Taiteilijoiden käyttämät tekniikat vaihtelevat grafiikasta runoihin, maalauksista veistoksiin ja tekstiilistä keramiikkaan. Jokainen pari on etsinyt yhteistä visuaalista viestiä, joka ilmentää taiteilijoiden välistä keskustelua. Osa taiteilijoista on vuoropuhelussa itsensä, ajan tai paikan kanssa.

Katja Uksilan ja Jari Järnströmin suurikokoisissa maalauksissa kohtaavat erilaiset ihmishahmot. Terttu Kivelä käy vuoropuhelua taiteen vastaanottajan, Merja Penttisen kanssa. Ulla Karsikas ja Matias Liimatainen ovat samaa sukua; vanhempi on seurannut nuoren taiteilijan kehittymistä. Ilkka-Juhani Takalo-Eskola kohtaa edesmenneen ystävänsä Alpo Jaakolan. Tapio Purmosen, Juha Lindströmin ja Julia Talvitien kokonaistaideteos Kaskitytöt kohtaavat on saanut inspiraationsa Eero Järnefeltin maalauksesta Kaski (Raatajat rahanalaiset) ja Erkki Tantun valokuvasta, jossa huomio keskittyy rajakarjalaiseen kaskityttöön. Erkki Tanttu, Markku Tanttu ja Tommi Parkko kohtaavat Italian ja Japanin runon ja taiteen keinoin.

Outi Latvala on veistänyt kirjaimellisesti yhden vuoden samaa maisemaa. Hanna Virkki tuo näyttelyyn veistoksen yhteisestä maailmasta. Hanna Alasen teoksessa suvun tärkeän naisen ääni ja muistot tulevat näkyväksi kankaalle. Sanni Siira on valokuvaaja, joka on kohdannut kuvaamansa ihmiset. Milla Rätön veistoksessa kohdataan vastus."